Wat moet er in een CV

De vraag komt je vast bekend voor. Wat moet er in mijn cv staan? Met je cv moet je recruiters overtuigen van jouw motivatie en unieke kwaliteiten. Dus: kijk nog eens kritisch naar je cv door de ogen van een recruiter.

Besef dat recruiters dagelijks veel cv’s onder ogen krijgen. Tijd is kostbaar. Dus is het onvermijdelijk dat een cv waar zichtbaar geen aandacht aan is besteed aan de kant wordt geschoven. Zorg er dus voor dat je cv er verzorgd, toegankelijk en overzichtelijk uitziet. De eerste klap is een daalder waard!

Leg de nadruk op kwaliteiten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Ambieer je een functie in Finance & Control? Dan moeten je kennis en opleiding daar regelrecht op aansluiten. En het helpt als je meldt dat je al jaren de jaarrekening controleert bij de plaatselijke korfbalvereniging. Leuke baan in de klantenservicesfeer? Geef dan voorbeelden waaruit blijkt dat je gemakkelijk met mensen omgaat en dienstverlenend bent ingesteld. Heb je bijvoorbeeld tijdens een vakantiebaan achter de receptie van een hotel gestaan? Dan zegt dat honderd keer meer dan ‘ik ben gastvrij’.

Je cv (curriculum vitae of ‘levensloop’) is een overzichtelijke, toegankelijke opsomming van wie je bent, wat je kunt, wat je ervaring is en wat je onderscheidt. Alles wat je in je cv vermeldt, moet relevant en waar zijn.

Besteed tijd en aandacht aan je cv. Maak eerst een concept; leg dit even weg om afstand te nemen, kijk er dan nog eens naar met een frisse blik. Laat je inspireren door cv-voorbeelden op internet. Vraag iemand die je vertrouwt hoe je cv op hem of haar overkomt.

De vaste bouwstenen en aanvullende elementen

Je cv bestaat minimaal uit de volgende elementen: persoonlijke gegevens, ervaring (werk, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk), opleidingen/cursussen, kerncompetenties en je talenkennis. Aanvullende elementen kunnen je passies/hobby’s zijn of bijvoorbeeld referenties. Wat vertel je wel en wat niet? Dat bepaal jij. Maar vanuit onze ervaring als recruiters hebben we natuurlijk wel wat tips. Die zijn gebaseerd op waar wij als eerste naar kijken om uit te maken of jij een mogelijke kanshebber bent. De opsomming hieronder geeft houvast. Veel weet je al, maar het kan geen kwaad er nog eens doorheen te lopen, met je cv ernaast.

1. Persoonlijke gegevens

Vermeld je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer(s), e-mailadres, geboortedatum en –plaats. Gebruik een neutraal e-mailadres. Zet de gegevens overzichtelijk onder elkaar en zet er een duidelijke titel boven. Wil je de aandacht van de recruiter meteen pakken? Zet dan onder je persoonlijke gegevens een kort en krachtig profiel. Leg uit wie je bent, wat je drijfveren zijn, en benadruk die kwaliteiten en ervaringen die relevant zijn voor de functie!

2. Ervaring

Recruiters zijn gek op ervaring. Begin dus met een opsomming van werkgevers waar je eerder werkte of nog werkt. Werk van voren naar achteren; begin met je huidige baan en ga dan terug in de tijd. Wees feitelijk: waar werk(te) je (naam werkgever); van wanneer tot wanneer. Begin je nog maar net? Geef een opsomming van activiteiten naast je studie: vrijwilligerswerk, bijbaantjes en jouw rol in studieprojecten. Vermeld ook je stages.
‘Gaten’ in je cv. Door de ogen van recruiters kunnen ze in je nadeel werken. Geef er een positieve draai aan. Een langere reis om de wereld te leren kennen, of een studieperiode pleit juist weer in je voordeel. Heb je een heleboel banen in je cv staan, benadruk dan je ‘veelzijdige ervaring’. Je keek immers bij veel bedrijven achter de schermen!

3. Opleiding

Werk ook hier van voren naar achteren. Je laatste studie eerst, je vooropleiding als laatste. Benoem de opleidingsinstelling, je richting en je studieperiode. Leg nadruk op je diploma’s. Vermeld ook je aanvullende studies en cursussen. Zijn dat er veel? Breng ze dan onder in een eigen rubriek. Beperk je in je opleidingsdetails tot het hoogst bereikte niveau.

4. Kerncompetenties

Dit is een onderdeel waar werkgevers steeds scherper naar kijken. Het gaat om de kwaliteiten die je van andere sollicitanten onderscheiden. Denk aan ondernemerskwaliteiten of leidinggevende kwaliteiten. Maar ook aan: communiceren, samenwerken, analyseren en leren. Je kerncompetenties zijn uniek. Toets ze aan de blauwdruk van ‘Jij bent een merk’. Vermijd containerbegrippen. Geef liever een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat je een vlotte spreker bent en gemakkelijk formuleert, dan te schrijven: ‘ik heb goede communicatieve vaardigheden’.

5. Talenkennis

De wereld van werk internationaliseert. Je talenkennis kan dus een extra reden zijn om je voor een sollicitatiegesprek uit te nodigen. Zet de talen die je beheerst (ook Nederlands) onder elkaar en beschrijf je niveau.

6. Passies en hobby’s

Is het aan te bevelen om passies en hobby’s te vermelden? Daar lopen de meningen over uiteen. Wij vinden van wel, op voorwaarde dat ze specifiek zijn en relevant voor de vraag wie je bent en waarom jij geschikt bent voor de functie. ‘Mijn hobby is wandelen’, zegt niets. ‘Ik ben een geoefende lange afstandswandelaar’ zegt daarentegen iets over uithoudings- en doorzettingsvermogen. ‘Ik lees graag’ is zwak; ‘ik lees veel vakliteratuur’ is sterk. Bekleed je nevenfuncties? Ben je bestuurslid bij een vereniging of jeugdtrainer? Goed om te vermelden! Net als je digitale vaardigheden.

7. Referenties

Heb je goede referenties, dan is ons advies: vermeld ze in een aparte bijlage en verwijs daarnaar in zowel je sollicitatiebrief als je cv. Vraag wel om toestemming!

8. Wel of geen foto?

De kern is dat je wordt uitgenodigd om wie je bent en wat je in je mars hebt. Niet om hoe je er uitziet. Wordt er uitdrukkelijk om een foto gevraagd, voeg die dan toe of verwerk hem in je cv (bij de persoonlijke gegevens). Doe dat ook als een foto naar eigen inschatting relevant is voor de uit te oefenen functie. Gebruik altijd een professionele en neutrale foto!

9. “Less is more”

Past al je informatie op maximaal 2 A4-tjes? Zo niet, ga dan schrappen en inkorten. ‘Less is more’. Dat geldt ook voor je cv. Wees helder, eerlijk en relevant. Val liever op door eenvoud en logica dan door toeters en bellen. Verplaats je in de functie waarop je solliciteert en in de recruiter die zich graag laat overtuigen door een helder, eerlijk en overzichtelijk feitenrelaas.

Professionele ondersteuning nodig bij het maken van je cv? Wij hebben specialisten die je graag helpen. Of je komt bij ons langs, of we zoeken je op! Succes!